Lokalhistorie

Navnet Langedil har sin oprindelse i det gamle navn for den lange bakke “den lange dil”, som vores slægtsgård Brahesdal ligger på. Her er gårdejer Henning Nielsen født og her er hans 3 børn, Katja, Bjarke og Tenna vokset op.
I 2005 fik vi den idé, at fremstille en dansk vin -Langedil vin. I tidens løb er det blevet vores fælles drøm at gå sammen i et familieprojekt og skabe en fynsk vin af høj kvalitet.
Vi tror fuldt og fast på, at det i Danmark er muligt at producere spændende vine som har deres unikke særpræg. De seneste år har vist, at det er muligt at producere kvalitetsvine baseret på druer dyrket i Danmark
Vi benytter druesorter som er fremavlet til at kunne trives i et koldere klima. Gården ligger i en vinavlszone, hvor størstedelen af disse sorter kan modne tilfredsstillende.
Der er i familien en stor erfaring med planteavl og en passion for fødevarer af høj kvalitet. På  denne baggrund har vi stor tiltro til, at vi kan fremstille en vin, med en unik karakteristik og en høj kvalitet.
Alle er velkomne til at komme forbi, se markerne og høre historien om vingården. Det er naturligvis nødvendigt at ringe på forhånd.
Se fødevarestyrelsens Smiley ordning for vores virksomhed.