Langedil Vin

Vores vinprojekt

Navnet Langedil har sin oprindelse i det gamle navn for den lange bakke “den lange dil”, som vores slægtsgård Brahesdal ligger på. Her er Henning Nielsen født og her er hans 3 børn, Katja, Bjarke og Tenna vokset op.

I 2005 fik Katjas mand Jesper en idé, som gik ud på at vi skulle forsøge et fremstille en dansk vin. I tidens løb er det blevet vores fælles drøm at gå sammen i et familieprojekt og skabe en fynsk vin af høj kvalitet. Familiesammenholdet og glæden ved at være sammen er vores drivkraft og fundament.

Det er fremtidsvisionen, at Brahesdal skal blive et samlingssted for en lang række aktiviteter “events” udover vinprojektet, som er det projekt vi arbejder med for tiden.

Vi tror fuldt og fast på, at det i Danmark er muligt at producere spændende vine som har deres unikke særpræg.

Vi benytter druesorter som er fremavlet til at kunne trives i et koldere klima. Gården ligger i en vinavlszone, hvor størstedelen af disse sorter kan modne tilfredsstillende. Med henblik på planteavl er jorden på gården meget frugtbar og har velegnede jordbunds-forhold. Desuden er der i familien en stor erfaring med planteavl og en passion for fødevarer af høj kvalitet. På  denne baggrund har vi stor tiltro til, at vi kan fremstille en vin, med en unik karakteristik og en høj kvalitet.

Alle er velkomne til at komme forbi, se markerne og høre historien om vingården. Det er naturligvis nødvendigt at ringe på forhånd.

Se fødevarestyrelsens Smiley ordning for vores virksomhed.